Laden...
Naar Facebook

Wist u dat

Sulfiet, wat is het eigenlijk?
Wijn bevat sulfieten. Dat staat op iedere fles wijn die je drinkt, koopt en in de winkel ziet. Maar wat is sulfiet eigenlijk en waarom wordt het aan wijn toegevoegd?

Sulfieten zijn zouten die het sulfiet-ion, SO32- bevatten. Van nature zit er in veel levensmiddelen een kleine hoeveelheid sulfiet, maar het zit ook al van nature in wijn. Tijdens het gistingsproces van wijn ontstaat er een kleine hoeveelheid natuurlijke sulfiet. Er bestaan dus in ieder geval geen wijnen zonder sulfieten. Als er gesproken wordt over sulfiet-vrije wijn, dan zijn dat wijnen waar geen extra sulfiet aan is toegevoegd.

Maar waarom wordt er sulfiet aan wijn toegevoegd?
Het toevoegen van sulfiet aan de wijn heeft een aantal voordelen voor de wijnmaker en wijndrinker.

Sulfiet schakelt bacteriën uit
Sulfiet zorgt ervoor dat de wijn niet of minder gaat oxideren, en dus blijft de kleur van de wijn goed en de geur blijft fris en fruitig
Sulfiet schakelt ongewenste gisten uit en zorgt ervoor dat de wijn niet opnieuw gaat gisten in de fles
De wijn word langer houdbaar bij wisselende temperaturen
Sinds 2005 is het verplicht in de EU om op het etiket te vermelden dat de wijn sulfiet bevat als dat meer dan 10mg per liter is. Dit is dus bij bijna iedere wijn. Zelfs bij natuurlijke wijn, waar dus geen sulfiet aan wordt toegevoegd zal dit vaak op het etiket te vinden zijn.

 

 

Wist u dat... 

Wij voor ons restaurant de producten uit Calabrië importeren? 

- Verse pasta’s
- Tomaten (Wij importeren en maken onze eigen tomatensaus)
- Ambachtelijke ham en salami 
- Gedroogde oregano (wilde oregano uit de bergen van Calabria)


- Wilde garnalen Mazzancolle uit Sicilië
- Wilde rode garnalen uit Sicilië

- Lekkere Rode en Witte Italiaanse wijnen.

 

Onze olijfolie

Wij gebruiken de allerbeste biologische olijfolie uit Calabrië en deze olie van "Librandi" is één van de beste van de wereld.

http://www.bestoliveoils.com/?s=librandi

 

Onze gerechten

Wij bereiden onze gerechten met olijfolie van absolute topkwaliteit, altijd vers en met de beste en mooiste ingrediënten” 

Wij zijn trots op de kwaliteit van onze producten en maaltijden.De echte Italiaanse keuken zoals onze grootmoeder en moeder het ons hebben geleerd: kwaliteit en passie! 


Tot ziens in ons restaurant.

Fam. Raimondi & Team Sapori D'italia

×